Román pro pokročilé

Česká komédia vychádza v polovici septembra. Po Románe pre ženy a voľnom pokračovaní Románe pre mužov sa opäť vracia vo filmovej komédií charizmatický Marek Vašut. Od filmu netreba očakávať vysoké kultúrne vyžitie, ale obsah filmu, v ktorý zobrazuje príbeh rozvedeného sukničkára nikoho neurazí.filmová páska.jpg

Joker

Filmov o Jokerovi je niekoľko. Túto postavu šialeného klauna hral bravúrne Jack Nicholson aj Heath Ledger. Tento raz sa hlavnej úlohy zhostí herec Joaquin Phoenix. To či bude tento herecký výkon podobne úspešný alebo sa z filmu stane prepadák sa dozviete už túto jeseň. Fanúšici šialeného klauna so zločineckými sklonmi by si mali film určite pozrieť a spraviť názor sami.

The woman on the wind – Žena v okne

Film natočený podľa knižného bestselleru Žena v okne od A. J. Finn. Bude mať svoju premiéru v októbri tohto roka v Belgicku. Hlavnú postavu Anny Fox hrá herečka Amy Adams. Film režíroval Joe Wright, ktorý v minulosti stojí za filmami ako Pýcha a predsudok, či Anna Karenina. Žena v okne je mysteriózny triler takže rozhodne nie je pre citlivé povahy. Celosvetový úspech knihy však kladie aj film na vysokú úroveň popularity.

Last Christmas – Posledné Vianoce

Rok je už za polovicou, a preto prichádzajú do povedomia aj trailery k vianočným filmom. Film Last Christmas podľa známej piesne s obľúbenou herečkou Emiliou Clark v hlavnej úlohe. Okrem iného aj s legendou Emmou Thompson (známej z iného vianočného filmu Láska nebeská). Na prvý pohľad romantická komédia skrýva v sebe hlbšie posolstvo. Kto dá filmu šancu môže si nielen spríjemniť vianočnú náladu, ale aj sa možno dozviete o novom zmysle Vianoc.kinosála.jpg

Charlieho anjeli

Novšia verzia filmovej klasiky taktiež príde do kín ešte tento rok. Akčná komédia nepredpokladá vysoké akademické hodnotenie, no je to príjemný film. Charlieho anjeli prichádzajú s novými tvárami, novým príbehom. Avšak stále zostáva film akčnou záležitosťou, v ktorom si divák užije krásne a bojovné ženy, ktoré urobia všetko pre to, aby splnili zadanú úlohu.