V skupine vozidiel SUV je dnes mnoho takých, ktoré už sú na trhu nejaký ten rok a postupným vylepšovaním svojich obľúbených modelov sa ich snažia dopracovať k pomyselnej dokonalosti. Základné rysy a charakteristické prvky týchto vozidiel sú zachovávané a zároveň sú dopĺňané množstvo moderných noviniek a vychytávok. Tieto modely sú preto najobľúbenejšie spomedzi širokej ponuky SUV automobilov a získavajú náskok pred svojou konkurenciou. Medzi takéto modely, ktoré sú na svojom modelovom vrchole, môžeme zaradiť novú Kia Sportage, Jeep Compass alebo Jeep Wrangler.

černá kia

Kto si ešte pamätá Kia Sportage prvej alebo druhej generácie, tak pri pohľade na najnovšiu Sportage ostáva iba stáť v nemom úžase. Táto najnovšia generácia tohto úspešného modelu prichádza na trh s výrazne športovým dizajnom určeným pre európskych klientov značky. Dnes je nová Kia Sportage na ceste neprehliadnuteľná vďaka dynamickému charakteru a modernému interiéru. Tieto znaky tohto modelu a veľmi priaznivá cenová politika priťahujú stále čoraz viac klientov, pričom mnohí dlhé roky ostávajú verní tomuto modelu. Nikto vám dnes neponúkne v segmente SUV za vaše peniaze toľko muziky ako nová Kia Sportage.

Pre ľudí túžiacich po kompaktnom SUV, ktoré sa nestratí ani teréne či meste, je dnes určený Jeep Compass. Aj keď tento model patrí do strednej triedy populárnych SUV, pôsobí dosť robustne a dostatočne dravo. Dostatočne veľký interiér je úplne postačujúci pre štvorčlennú rodinu, ktorá okrem mesta rada zavíta aj na nespevnené vozovky na vidieku alebo v lese. Interiér vybavený veľkou stredovou konzolou s pôsobivým odkladacím priestorom a nový infotainment s 10,1″ displejom dokresľujú veľmi moderný a štýlový vnútorný priestor. Pasažieri sa často cítia ako v o triedu väčších SUV, pričom využívajú menšie rozmery nového Compassu pri jazde v meste.

bílý jeep

Ak sa radíte medzi skutočných labužníkov terénnych automobilov, ktoré patria do terénu nielen svojimi jazdnými vlastnosťami ale aj jedinečným vzhľadom, musíte vyskúšať nový Jeep Wrangler 4xe. V súčasnosti je to výkladná skriňa značky Jeep a toto vozidlo v plug-in hybridnej verzii je skutočným unikátom. Oproti predošlej verzii má aj interiér vozidla omnoho bohatšiu výbavu a pôsobí moderne a dostatočne útulne a luxusne. Túto ikonu medzi terénnymi vozidlami si už pri prvom zhliadnutí okamžite zamilujete a po skúšobnej jazde nebudete chcieť z nej ani vystúpiť.