Make-up je jednou z najčastejších vecí, ktoré ženy používajú pri úprave svojho vzhľadu. Jeho nanášanie však nie je jednoduché. Môže sa vám stať, že pri ňom strávite aj 2 hodiny ale aj napriek tomu vyzeráte akoby vás zle opálilo. Machuliam na tvári či vyschnutej pleti vďaka make-upu sa dá jednoducho predísť. Stačí vám na to len správny postup.
Pre dokonalý make-up potrebujete dodržiavať nasledovných 5 krokov.

kosmetika

1. Príprava pleti
Pleť na make-up treba správne pripraviť. Ak by ste ho naniesli len tak v rýchlosti môže sa stať že vám upchá póry a spôsobí vyrážky. Najprv pleť dôkladne vyčistíme pleťovou vodou alebo mliekom. Potom aplikujeme krém podľa typu pleti aby sme pleť dostatočne hydratovali a pripravili pred použitím make-upu.

2. Osvetlenie
Make-up ako aj jeho odtieň sa odporúča aplikovať na dennom svetle. Pri výbere odtieňu si musíte dávať pozor. Nikdy nekupujte tmavší odtieň ako je farba vašej pleti. Radšej svetlejší. Osvetlenie môže skresľovať a zavádzať. Keď nanášate make-up uistite sa že máte vhodné osvetlenie. Najvhodnejšia je denné, no v prípade potreby sa dá nahradiť. Ak však nemáte vhodné osvetlenie

3. Podklad
Pred nanesením make-upu je potrebné naniesť podkladovú vrstvu aby make-up vydržal čo najdlhšie. Po nanesení podkladu počkajte pár minút až potom pokračujte.

kráska

4. Nanesenie
Make-up nanesieme na bradu, nos a čelo. Postupne rozotierame ho dostratena ku krajom tváre a k vlasom. Na jemné rozotretie make-upu môžeme použiť aj prsty. Pokiaľ však potrebujeme pleť dôkladne zakryť mali by sme použiť štetec alebo hubku.

nevěsta

5. Fixácia
Na záver pleť zafixujeme fixátorom make-upu alebo púdrom. Fixátor make-upu pleť však nezvykne pleť zmatniť. Ak však chceme pleť zmatniť použijeme transparentný púder. Púder nanesiem štetcom, ktorý pred použitím jemne oklepeme aby sme odstránili prebytočný púder. Nanášame najprv na nos, čelo a bradu a potom pokračujeme na ostatné časti tváre.
Make-up máme hotový a môžeme vyraziť.